“Ik heb de vrijheid om op mijn eigen manier mijn werk te doen en lekker te puzzelen”

Ben jij op zoek naar een uitdagend traineeship in de IT? En wil jij in een jaar tijd opgeleid worden tot een zelfstandig consultant? Solliciteer dan nu en vind net als Rick jouw ideale baan!
Benieuwd naar het verhaal van Rick? Hij startte afgelopen zomer bij Enshore als junior EBS consultant:

“Na het afronden van mijn bachelor International Business Management en master Strategic Innovation Management aan de Rijksuniversiteit Groningen was ik werkzaam bij de Rabobank. Ik was zoekende naar een baan die beter bij mij paste. Een functie met meer vrijheid en zelfstandigheid en bij voorkeur in de richting van IT. Persoonlijk heb ik veel affiniteit met computers en vind ik het leuk om te puzzelen, kleine stukjes aan elkaar te koppelen en met een creatieve oplossing te komen. Bij Enshore hadden ze gezien dat ik op zoek was naar een baan in de IT en ik werd benaderd voor een kennismaking. In korte tijd was het rond en kon ik aan de slag!

Eenmaal aan de slag werd ik direct in het diepe gegooid. Enshore is een kleine en persoonlijke organisatie waar je veel verantwoordelijkheid krijgt. De collega’s zijn heel toegankelijk en is er altijd iemand in de buurt met verstand van zaken waar je terecht kunt voor vragen. Doordat ik vrijwel direct met de praktijk aan de slag kon, leerde ik ontzettend veel in korte tijd. Na 3 à 4 weken meewerken nam ik al de volledige support op me. Dit houdt in dat ik voor verschillende klanten software- en maatwerkproblemen, die om onbekende redenen niet werken, oppak en oplos. Je hebt dus veel contact met klanten waardoor je werkzaamheden niet alleen technisch maar ook persoonlijk van aard zijn. Je moet strategisch denken en weten hoe je dingen moet brengen. Aanvoelen waar het beter kan, waar de wensen liggen en ook een stukje techniek bouwen.

In deze functie moet je echt je creativiteit gebruiken. Je moet logica zoeken die ontbreekt of anderen niet zien. Het leukste is natuurlijk als de puzzelstukjes op hun plaats vallen, dan zie je direct resultaat van je werk. Daarnaast signaleer je als consultant dingen die beter kunnen. Daar doe je een voorstel voor en vervolgens voer je het uit. Bij Enshore zijn we veel bezig met innovatie. Waar Oracle EBS tekortkomt maken wij zaken mogelijk met andere applicaties, denk aan APEX om met een passende oplossing te komen. Zo heb ik na enkele maanden al een applicatie gebouwd!

Als je bij Enshore laat zien wat je kunt, wordt dat gewaardeerd. Na 7 maanden werken heb ik onlangs een vast contract gekregen! Dat was wel een reden voor een feestje. Ik zit hier nu ontzettend op mijn plek. Ik heb de vrijheid om op mijn eigen manier mijn werk te doen en lekker te puzzelen. Je kunt dus wel zeggen dat de puzzelstukjes ook bij mij op z’n plaats zijn gevallen.”

Copy link
Powered by Social Snap