“Het mooiste vind ik om zowel de technische als functionele kant bij elkaar te brengen door een oplossing te maken die het beste bij de klant past”

Afgelopen najaar maakte Thomas de switch naar IT. In dit blog vertelt hij over zijn route naar Enshore en zijn werkzaamheden als trainee tot functioneel Oracle EBS specialist.

“Toen ik afgelopen zomer benaderd werd om op gesprek te komen bij Enshore, wist ik nog niet goed wat ik kon verwachten van de IT-wereld. Ik werkte destijds als adviseur bij een bank en was tegelijkertijd afgestudeerd in de commerciële economie. Op het eerste gezicht zou je niet verwachten dat er veel raakvlakken zouden zijn, maar toch werd ik tijdens de gesprekken steeds enthousiaster. Niet alleen omdat veel aspecten uit mijn studie toepasbaar waren (analyse, bedrijfskunde, creativiteit), maar ook omdat Enshore echt investeert in je ontwikkeling en je de ruimte geeft om te leren. Bovendien kreeg ik vanaf de eerste minuut een goede indruk van de bedrijfscultuur van Enshore. Onder het genot van een drankje zaten we heerlijk op het terras in de zon het sollicitatiegesprek te voeren!

Diezelfde relaxte en toegankelijke sfeer merk ik nog steeds op de werkvloer. Er wordt hard gewerkt, maar er is altijd ruimte om vragen te stellen en gebruik te maken van alle expertise. Dat is belangrijk, want je krijgt direct veel verantwoordelijkheid. Na een paar weken was ik al veel in contact met klanten om problemen in de systeemfunctionaliteit te onderzoeken en op te lossen. Daarnaast is ook het technische aspect leuk en enorm leerzaam. Het mooiste vind ik om zowel de technische als functionele kant bij elkaar te brengen door een oplossing te maken die het beste bij de klant past. Dat betekent dat je op de juiste manier moet kunnen denken en ook moet kunnen signaleren waar de behoefte ligt. Het leuke is dat je aan het einde van zo’n traject echt trots kunt zijn op wat je gemaakt hebt!

Wat ik vooral geleerd heb is dat de IT sector een snel ontwikkelende wereld is. Ik word betrokken bij allerlei nieuwe projecten en je merkt elke dag hoe dynamisch het werk kan zijn. Juist in zo’n omgeving is de Groningse no-nonsense mentaliteit van Enshore zo bijzonder. Geen poespas, en op een nuchtere en begrijpelijke manier met je klanten en collega’s omgaan, dat past wel bij mij. Ik kan Enshore dus aan iedereen aanbevelen!”

Copy link
Powered by Social Snap