“Echt waarde toevoegen tijdens je afstuderen bij een ambitieus bedrijf”

Het onmogelijke mogelijk maken met IT, dat is de mindset binnen Enshore. De afgelopen vier maanden heb ik mijn afstudeerproject voor de studie commerciële economie bij Enshore mogen uitvoeren. Binnen een groep van ruim dertig enthousiaste IT’ers kreeg ik de mogelijkheid om de uitdaging aan te gaan om samen met Enshore de markt voor datamaskeersoftware in Nederland te veroveren. Door oplettend te reageren op de veranderende privacywetgeving heeft Enshore deze nieuwe software ontwikkeld om haar klanten te helpen voldoen aan de AVG.

Doordat de organisatie zich razendsnel heeft aangepast aan de vraag, is de software al ontwikkeld voordat er een marketingstrategie was. Om toch haar producten succesvol te positioneren in de markt heeft Enshore mij gevraagd om een strategisch plan op te stellen. De reden waarom ik juist deze uitdaging aan ben gegaan is omdat ik voorafgaand aan het onderzoek nooit in een B2B-omgeving gewerkt had. Ook gaat IT naar mijn verwachting een steeds belangrijkere rol spelen in de toekomst en wil ik hier graag onderdeel van uit maken.

Waar veel organisaties vaak profiteren van marketingstudenten en het onderzoek ondergeschikt is aan reguliere marketingwerkzaamheden, neemt Enshore jouw inbreng ontzettend serieus. Regelmatig mocht ik de afgelopen periode meedenken over de strategie voor de producten van Enshore.

Binnen Enshore heerst er een informele sfeer en wordt er gewerkt met flexplekken. Iedereen wordt hierdoor gestimuleerd om plaats te nemen op verschillende afdelingen, om zo alle collega’s nog beter te leren kennen. Ook worden er regelmatig pizza-avonden georganiseerd waar interessante presentaties worden gegeven over projecten waar collega’s mee bezig zijn. Meestal zijn het inhoudelijke presentaties over projecten van programmeurs of EBS-consultants, zodat we van onze collega’s weten met welke interessante projecten zij bezig zijn. Iedereen kan hier dan vragen over stellen en van elkaar leren.

Iedere collega is geïnteresseerd in je onderzoek, maakt hierover graag een praatje en helpt je graag met het succesvol afronden van je onderzoek. Je krijgt tijdens je stagewerkzaamheden de vrijheid en zelfstandigheid om je onderzoek uit te voeren. Dit vond ik tijdens mijn afstuderen super fijn!

Al met al kijk ik terug op een enorm fijne afstudeerperiode waarin ik mijn kennis over het omgaan met B2B-marketing en IT enorm heb uitgebreid. Naar mijn mening de perfecte mix om mijn carrière de juiste kickstart te geven!

Copy link
Powered by Social Snap