Hoe Sander via Make IT Work, van IT zijn werk maakte.

Sander is bij Enshore komen werken via het omscholingstraject Make IT Work. In maart ontving Sander zijn diploma. We blikken met hem terug op het traject en zijn vooral benieuwd: hoe bevalt het nu?

Na de opleiding Biologie, volgde Sander de master Educatie en Communicatie. Sander begon als docent in het middelbaar onderwijs, maar kwam er na een jaar achter dat het lesgeven hem niet lag. Sander heeft altijd interesse gehad in technologie en heeft binnen zijn studie vakken gevolgd die veel raakvlakken hebben met informatica/programmeren. Vanuit deze interesses ging Sander op zoek naar omscholingstrajecten waarbij praktijk en studie gecombineerd werden, en kwam uit bij Make IT Work. Het opleidingstraject beviel hem goed, mede omdat er veel ruimte was om onder begeleiding eigen projecten uit te voeren.

Sander is nu ruim acht maanden aan het werk bij Enshore als Java Ontwikkelaar. Momenteel is hij vanuit zijn thuiskantoor vooral bezig met een chatapplicatie. “Hierbij werk ik samen in een team van vier en heb ik ontzettend veel geleerd van de ontwikkelaars die al veel ervaring met deze applicatie hebben. Mijn werkzaamheden bestaan uit bijvoorbeeld het aanpassen van bestaande functionaliteiten, of het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten binnen deze applicatie. Zo heb ik meegewerkt aan een nieuwe applicatie voor het analyseren van de gevoerde chats, wat in januari in gebruik is genomen.”

De komende tijd werkt Sander door aan de huidige applicatie en deels aan een nieuw project. “Hierbij verwacht ik meer te leren over het opzetten van een nieuwe applicatie en meer inzicht te krijgen hoe je gestructureerd een applicatie naar livegang kunt brengen. Ook ben ik bezig met mijn OCA-certificering die ik van plan ben deze maand te halen.”

Het is nu even wat meer schipperen door het thuiswerken, maar Sander ziet genoeg mogelijkheden om zichzelf te ontwikkelen. Sander ziet het als een uitdaging om met nieuwe technieken te werken. Zo lijkt het hem interessant om een project te draaien waarbij er gebruik wordt gemaakt van machine learning.

Ook aan zijn tijd als docent denkt Sander nog wel eens terug. “Het lijkt mij nog altijd leuk om iets educatiefs op te pakken of een educatief project te doen. Docenten van het Make IT Work-traject maken bijvoorbeeld eigen video’s/cursussen. Dit zou ik zelf ook nog wel een keer willen doen.”

Meer weten over Make IT Work? https://www.itacademy.nl/opleidingen/make-it-work

sander blog thuis
Copy link
Powered by Social Snap