Procesautomatisering

Procesautomatisering en API’s/Systeemintegratie

Enshore helpt bedrijven en organisaties die op zoek zijn naar een passende oplossing om systemen met elkaar te laten communiceren. Mobiliteit, Cloud services, The Internet of Things en het ontsluiten van data is essentieel voor digitalisering van uw organisatie. Daarnaast valt er veel winst te halen door goed te kijken naar de integratiemogelijkheden van het bestaande IT-landschap.

De meest gestelde vragen over API’s en andere systeemkoppelingen hebben we op een rijtje gezet.  

Wanneer is het verstandig om API’s te gebruiken en wanneer niet? 
Welke soorten API’s zijn er allemaal? 
Welke API platformen zijn er?
En waarom wel/niet open source? 
Hoe bouw ik mijn bestaande applicaties om naar API gebruik?
Hoe kan ik mijn eigen diensten het beste ontsluiten via API’s? 
Hoe kan ik API’s beveiligen? 

Door content, data en functionaliteit via een API te ontsluiten, kunnen bijvoorbeeld front-end en back-end los van elkaar bestaan. Wat men ook met de front-end doet, de content en data blijven via de API beschikbaar ongeacht het platform of de toepassing waarmee men werkt. Met een API als generieke servicelaag kan men de eigen content en data flexibel inzetbaar maken voor intern gebruik, maar ook voor extern gebruik door derden. 

Naast flexibiliteit in de front-end-laag biedt een API ook flexibiliteit bij de inzet van verschillende systemen. In een ideale wereld is men in staat is om een netwerk te creëren waarin alle applicaties, databronnen en fysieke apparaten geruisloos met elkaar kunnen communiceren ongeacht of deze on-premise of in de Cloud staan. 

Onze ervaren consultants maken het mogelijk dat de systemen binnen de organisatie probleemloos met elkaar communiceren. Met verschillende technieken ontwikkelen wij slimme oplossingen die de werkprocessen binnen uw organisatie optimaliseren. Bij systeemintegratie is het belangrijk om het overzicht te bewaren zodat veranderingen eenvoudig en snel doorgevoerd kunnen worden. Daarnaast dienen de diverse actoren van de juiste beveiligde toegang voorzien te worden

De verschillende smaken

Systeemintegratie is een vraagstuk dat situationeel moet worden ingevuld, afhankelijk van de omstandigheden dient het juiste middel te worden ingezet. Enshore heeft hierin een aantal verschillende mogelijkheden:

API to API

Applicaties, databronnen en fysieke apparaten worden één op één gekoppeld middels API’s (Application Programming Interface).

API to ESB

Data uit meerdere backofficesystemen wordt gekoppeld middels een centraal koppelvlak EOC

(Enshore One Connection).

Enshore Cloud Test Service voor business applicaties

Updates en releases eenvoudig geautomatiseerd door de testfase.

Copy link
Powered by Social Snap