Systeem-integratie

Procesautomatisering en API’s/Systeemintegratie

Enshore helpt bedrijven en organisaties die op zoek zijn naar een passende oplossing om systemen met elkaar te laten communiceren. Mobiliteit, Cloud services, The Internet of Things en het ontsluiten van data is essentieel voor digitalisering van uw organisatie. Daarnaast valt er veel winst te halen door goed te kijken naar de integratiemogelijkheden van het bestaande IT-landschap.

De meest gestelde vragen over API’s en andere systeemkoppelingen hebben we op een rijtje gezet.  

Wanneer is het verstandig om API’s te gebruiken en wanneer niet? 
Welke soorten API’s zijn er allemaal? 
Welke API platformen zijn er?
En waarom wel/niet open source? 
Hoe bouw ik mijn bestaande applicaties om naar API gebruik?
Hoe kan ik mijn eigen diensten het beste ontsluiten via API’s? 
Hoe kan ik API’s beveiligen? 

Door content, data en functionaliteit via een API te ontsluiten, kunnen bijvoorbeeld front-end en back-end los van elkaar bestaan. Wat men ook met de front-end doet, de content en data blijven via de API beschikbaar ongeacht het platform of de toepassing waarmee men werkt. Met een API als generieke servicelaag kan men de eigen content en data flexibel inzetbaar maken voor intern gebruik, maar ook voor extern gebruik door derden. 

Naast flexibiliteit in de front-end-laag biedt een API ook flexibiliteit bij de inzet van verschillende systemen. In een ideale wereld is men in staat is om een netwerk te creëren waarin alle applicaties, databronnen en fysieke apparaten geruisloos met elkaar kunnen communiceren ongeacht of deze on-premise of in de Cloud staan. 

Onze ervaren consultants maken het mogelijk dat de systemen binnen de organisatie probleemloos met elkaar communiceren. Met verschillende technieken ontwikkelen wij slimme oplossingen die de werkprocessen binnen uw organisatie optimaliseren. Bij systeemintegratie is het belangrijk om het overzicht te bewaren zodat veranderingen eenvoudig en snel doorgevoerd kunnen worden. Daarnaast dienen de diverse actoren van de juiste beveiligde toegang voorzien te worden.  

De verschillende smaken

Systeemintegratie is een vraagstuk dat situationeel moet worden ingevuld, afhankelijk van de omstandigheden dient het juiste middel te worden ingezet. Enshore heeft hierin een aantal verschillende mogelijkheden:

API to API

Applicaties, databronnen en fysieke apparaten worden één op één gekoppeld middels API’s (Application Programming Interface).

API to ESB

Data uit meerdere backofficesystemen wordt gekoppeld middels een centraal koppelvlak EOC (Enshore One Connection).

Enshore Cloud Test Service voor business applicaties

Updates en releases eenvoudig geautomatiseerd door de testfase.

API to API

Hierin worden applicaties, databronnen en fysieke apparaten, één op één gekoppeld middels API’s (Application Programming Interface). Dit wordt veelal gebruikt in een relatief eenvoudig IT-landschap, waarbij systemen één op één informatie uitwisselen. Hierbij kan men denken aan de integratie van hardware zoals fijnstofsensoren, de aansturing van magazijnen en het monitoren van klimaatinstallaties in vrachtauto’s.

API to ESB

Indien er sprake is van data dat uit meerdere backofficesystemen die ontsloten dient te worden, kan het verstandig zijn om een centraal koppelvlak te introduceren. Hierin worden applicaties, databronnen en fysieke apparaten middels een centraal koppelvlak op elkaar aangesloten. Dit wordt veelal gebruikt in een IT-landschap waarbij meerdere systemen dezelfde informatie uitwisselen met zeer uiteenlopende communicatiemiddelen. Hierbij kan men denken aan de integratie van meerdere backofficesystemen zoals ERP, CRM met een centrale database inclusief de ontsluiting naar diverse webapplicaties en smartphone apps.

Voor een centraal koppelvlak zijn verschillende oplossingen in de markt. Enshore maakt waar mogelijk gebruik van open source software. Op basis van onze ervaring en kennis van open source producten hebben wij ons product Enshore One Connection (EOC) samengesteld.

Dit product wordt door verschillende grote organisaties gebruikt om bijvoorbeeld een integratie met externe leveranciers (Punchout en E-Ordering) of een complexe integratie tussen SAP en Oracle ERP te realiseren. Maar ook een factuur integratie (E-Facturatie) tussen de leverancier en de klant is met deze technologie eenvoudig gerealiseerd.

Uiteraard is het ook mogelijk om gebruik te maken van andere ESB-producten in de markt. Enshore heeft op verzoek bij meerdere klanten ervaring met het ESB-product van MuleSoft om systeemintegratie te realiseren.

Enshore Cloud Test Service voor business applicaties

Cloudapplicaties kennen steeds meer kwartaalupdates in plaats van traditionele upgrades of bugfixes. Deze updates kunnen in principe direct in gebruik genomen worden, aangezien de applicatie is getest door de cloud leverancier. Waar de cloud leverancier echter geen rekening mee houdt, zijn de unieke setup en integratie koppelvlakken van uw organisatie. Uit de praktijk blijkt dat deze wel degelijk grondig moeten worden getest, aangezien er in elke update uitgangspunten kunnen veranderen waardoor u verstoringen kunt krijgen in uw bedrijfsprocessen. 

De Enshore Cloud Test Service zorgt er voor dat uw cloudapplicaties geautomatiseerd worden getest en dat eventuele issues samen met uw cloud leverancier direct worden opgelost. Het risico op verstoringen wordt geminimaliseerd en de nieuwste versies kunnen geruisloos in gebruik genomen worden. 

Het werkt zo:

1) Enshore ontwikkelt en onderhoudt uw eigen unieke regressietest

2) Enshore zorgt ervoor dat de tests worden gedraaid binnen uw update cyclus.

3) Eventuele issues worden door Enshore onderschept, beoordeeld en opgelost.

4) Updates worden geruisloos in gebruik genomen.

De voordelen

Interne medewerkers worden niet belast met testwerkzaamheden.
Door uw tests te automatiseren wordt tijd bespaard die normaal besteed zou worden aan handmatig testen. 
Snelle en vroege feedback voorkomen dat bugs naar productie worden gezet.
Menselijke fouten komen niet meer voor. De automatische testen volgen iedere keer hetzelfde testscript en slaan de resultaten op.
U kunt de tests zo vaak als u wil uitvoeren, u betaalt een vast bedrag per maand. 
Issues worden meteen opgelost, u heeft er geen omkijken naar.
U heeft de onbeperkte mogelijkheid om modules en applicaties toe te voegen. 
De tests worden volledig in lijn met de releasecyclus uitgevoerd. 
U bent volledig bij met de laatste versie van uw cloudapplicatie.  
 
Copy link
Powered by Social Snap