Procesautomatisering

Procesautomatisering en Systeemintegratie

Enshore helpt bedrijven en organisaties die op zoek zijn naar een passende oplossing om systemen met elkaar te laten communiceren. Mobiliteit, Cloud services, The Internet of Things en het ontsluiten van data is essentieel voor digitalisering van uw organisatie. Daarnaast valt er veel winst te halen door goed te kijken naar de integratiemogelijkheden van het bestaande IT-landschap.

RPA

Door gebruik te maken van Robotic Process Automation (RPA) kunnen bedrijfsprocessen worden geautomatiseerd. Door een robot over bestaande systemen te leggen, kan deze bestaande systemen aansturen. De software zorgt er voor dat repetitieve werkzaamheden van een medewerker uit handen genomen worden, waardoor zij zich kunnen focussen op meer waardevolle werkzaamheden. RPA is dan ook zeer geschikt voor processen met een repeterend karakter. Voorbeelden hiervan zijn het ophalen van prijsinformatie uit verschillende websites, facturen in een boekhoudsysteem aanmaken op basis van Excel of bepaalde stappen in het retourproces van goederen automatisch afhandelen. Voor het geautomatiseerd testen van software, kunt u gebruik maken van de Enshore Cloud Test Service.

IMG 1920 zw scaled

API

Veel software pakketten en hardware componenten bieden een Application Programming Interface (API). Een API is een set van programmeerinstructies en protocollen, waarmee er data uitgewisseld kan worden tussen verschillende systemen. Door content, data en functionaliteit via een API te ontsluiten, kunnen bijvoorbeeld front-end en back-end los van elkaar bestaan. Wat men ook met de front-end doet, de content en data blijven via de API beschikbaar, ongeacht het platform of de toepassing waarmee men werkt. Met een API als generieke servicelaag kan men de eigen content en data flexibel inzetbaar maken voor intern gebruik, maar ook voor extern gebruik door derden.


Naast flexibiliteit in de front-end laag biedt een API ook flexibiliteit bij de inzet van verschillende systemen. In een ideale wereld is men in staat is om een netwerk te creëren waarin alle applicaties, databronnen en fysieke apparaten geruisloos met elkaar kunnen communiceren ongeacht of deze on-premise of in de Cloud staan.


De meest gestelde vragen over API’s en andere systeemkoppelingen hebben we op een rijtje gezet:

Wanneer is het verstandig om API’s te gebruiken en wanneer niet? 
Welke soorten API’s zijn er allemaal? 
Welke API platformen zijn er?
En waarom wel/niet open source? 
Hoe bouw ik mijn bestaande applicaties om naar API gebruik?
Hoe kan ik mijn eigen diensten het beste ontsluiten via API’s? 
Hoe kan ik API’s beveiligen? 
IMG 1843 scaled

Onze ervaren consultants maken het mogelijk dat de systemen binnen uw organisatie probleemloos met elkaar communiceren. Met verschillende technieken ontwikkelen wij slimme oplossingen die de werkprocessen binnen uw organisatie optimaliseren. Bij procesautomatisering en systeemintegratie is het belangrijk om het overzicht te bewaren zodat veranderingen eenvoudig en snel doorgevoerd kunnen worden. Daarnaast dienen de diverse actoren van de juiste beveiligde toegang voorzien te worden.

De verschillende smaken

Enshore biedt een aantal mogelijkheden op het gebied van procesautomatisering en systeemintegratie:

API to API

Applicaties, databronnen en fysieke apparaten worden één op één gekoppeld middels API’s (Application Programming Interface).

API to ESB

Data uit meerdere backofficesystemen wordt gekoppeld middels een centraal koppelvlak EOC

(Enshore One Connection).

Enshore Cloud Test Service voor business applicaties

Updates en releases eenvoudig geautomatiseerd door de testfase.

Copy link
Powered by Social Snap