API to API

API to API

Applicaties, databronnen en fysieke apparaten worden één op één gekoppeld middels API’s (Application Programming Interface). Het doel van een API is om het systeem aan andere systemen te koppelen, bijvoorbeeld binnen de context van het automatiseren van een bedrijfsproces. Dit wordt veelal gebruikt in een relatief eenvoudig IT-landschap, waarbij systemen één op één informatie uitwisselen. Hierbij kan men denken aan de integratie van hardware zoals fijnstofsensoren, de aansturing van magazijnen en het monitoren van klimaatinstallaties in vrachtauto’s. 

api api 4

Het grote voordeel van API’s is dat de complexiteit van het koppelen wordt verlegd van een lastige technische exercitie, naar meer functionele vragen, zoals: “Welke informatie heeft de koppeling nodig van het systeem en vice versa?” Enshore heeft als integratie specialist ruime ervaring met zowel de bouw van de hardware en het ontsluiten van sensorwaardes tot en met het koppelen van cloud-based oplossingen.

Enshore heeft als integratie specialist ruime ervaring met zowel de bouw van de hardware en het ontsluiten van sensorwaardes tot en met het koppelen van cloud-based oplossingen.

Copy link
Powered by Social Snap