NEN 7510

Behaal de erkende certificering van informatiebeveiliging voor in de zorg

Read more
Background

The NEN 7510 is de standaard norm voor informatiebeveiliging in de zorg. In deze norm staat beschreven hoe zorgorganisaties om dienen te gaan met hun patiëntgegevens. Enshore Security helpt u bij het behalen van een NEN 7510-certificering waarmee u aantoont dat uw informatiebeveiliging voldoet aan de gestelde normen.

Waarom een NEN 7510-certificering?

Een certificering voor NEN 7510 is niet verplicht. Wel draagt een NEN 7510 certificering verschillende voordelen met zich mee. Zo groeit het vertrouwen bij cliënten en externe partijen wanneer u transparant bent over uw informatiebeveiliging en aan kan tonen dat het voldoet aan de gestelde normen. Daarnaast ontstaat er voor uw werknemers meer duidelijkheid over de manier waarop zijn met patiëntgegevens omgaan en reduceert u kans op incidenten, zoals datalekken. Hiermee verkleint u de kans op reputatieschade of financiële gevolgen.

Hoe behaalt u een NEN 7510-certificaat?

U behaalt een NEN 7510-certificaat door Information Security Management System (ISMS) te implementeren met de NEN 7510 als normenkader en vervolgens een audit af te laten nemen. Enshore Security helpt met het aantoonbaar voldoen aan de NEN 7510, 7512 en 7513 . Onze security consultants zijn tevens zelfstandig ISO-auditor bij DEKRA Certification B.V. waardoor ze precies waar u aan moet voldoen en welke stappen u moet nemen. We begeleiden uw organisatie zo dat u zelf grip krijgt op informatiebeveiliging en daarbij niet afhankelijk blijft van continue ondersteuning. De begeleiding is gericht op het implementing van het ISMS van de NEN 7510. Uw audit kunt u vervolgens bij elke certificerende instelling aanvragen/inkopen.

NEN 7510 certificaat

Bel mij terug

Mogen we u bellen om te vertellen hoe wij kunnen helpen bij uw NEN 7510 implementatie?