Identity & Access Management

Beheer gebruikersrechten op een professionele en veilige manier

Read more
Background

Identity & Access Management (IAM) is het autorisatiebeheer van gebruikers in systemen. Hiermee wordt bepaald tot welke functionaliteiten en data een gebruiker toegang heeft, en tot welke niet. Door nieuwe wetgeving als de AVG en het toenemende aantal datalekken, vergroten de overheid en bedrijfsleiders de druk op een professionele implementatie van een IAM framework. Het implementeren van zo’n framework en het beheren van identiteiten en autorisaties is een complexe aangelegenheid.

Waarom een IAM framework?

In de praktijk zien we vaak dat het beheer bij organisaties achterloopt op de veranderingen waardoor onveilige situaties ontstaan. Deze situaties kunnen leiden tot datalekken, gestolen bedrijfsgegevens en grote financiële verliezen. Door gebruik te maken van een IAM framework krijgen IT-managers de mogelijkheid om de toegang van systeemgebruikers te beheren. Hierdoor wordt uw digitale omgeving een correcte afspiegeling van uw organisatie. Dit zorgt ervoor dat medewerkers kunnen doen wat ze moeten doen, maar tegelijkertijd geen toegang hebben tot informatie en functionaliteiten die niet voor hen bestemd zijn.

Zo leidt een goed geïmplementeerd framework tot minder beheer voor IT-managers en een veiligere situatie voor uw bedrijfsprocessen en gegevens. Daarnaast toont het gebruik van aantoonbare maatregelen vertrouwen aan uw stakeholders.

Ondersteuning bij IAM

Enshore Security helpt met het inrichten van uw Identity & Access Management. Zo ondersteunen we bijvoorbeeld bij:

  • Het bepalen van de IST en SOLL-positie
  • Periodiek controleren van toegekende rechten
  • Het beheren van priviledged user accounts
  • Onderhouden van wachtwoordinstellingen
  • Inrichten conform de eisen van de accountant rondom functiescheiding.

Tevens onderhouden we een netwerk met de belangrijkste identity providers om te kunnen adviseren welke beheersystemen het beste bij uw organisatie passen. Hierbij ondersteunt Enshore security ook bij het ontwikkelen van koppelingen en het inrichten van de techniek in de systemen.

IAM fingerprint