AFAS

Profiteren van alle mogelijkheden die AFAS biedt? Met Enshore haalt u het maximale uit uw AFAS-omgeving.

Read more

Werkt u met AFAS? Dan zult u wellicht merken dat het een complex systeem is. Dit zorgt ervoor dat veel bedrijven problemen ervaren met het gebruik waardoor ze niet de volledige potentie benutten. Enshore helpt bedrijven om het maximale uit hun AFAS omgeving te halen. 

De mogelijkheden van AFAS

Terwijl de grote omvang van AFAS veel mogelijkheden biedt, lukt het veel bedrijven niet om deze te benutten. Zo zorgt onvoldoende kennis voor belemmeringen bij het inrichten van bedrijfsprocessen en het beheren van het systeem. Men is veel tijd kwijt aan de dagelijkse werkzaamheden, waardoor er weinig mankracht en tijd overblijft om te investeren in procesoptimalisaties. Dit gaat ten koste van de progressie van de organisatie. Om het maximale uit AFAS te halen, zullen gebruikers getraind moeten worden en in staat zijn de juiste bronnen te raadplegen. Alleen met de juiste kennis van het systeem worden bedrijfsprocessen goed ingericht, het aantal incidenten verminderd en kan een organisatie van alle mogelijkheden profiteren.

Om ervoor te zorgen dat organisaties optimaal gebruik kunnen maken van AFAS, ondersteunt Enshore door middel van Technology Adoption Services. Hiermee richten we ons niet alleen op de technologie en de processen, maar ook op de gebruikers. Wij geloven namelijk dat organisaties pas succesvol worden als ze hun technologie omarmen.

Hoe wij werken

Met Technology Adoption Services zorgt Enshore ervoor dat organisaties het maximale uit AFAS halen. Door middel van ondersteuning bij het gebruiken (USE IT), beheren (CONTROL IT) en optimaliseren (OPTIMIZE IT) van hun AFAS omgeving richten we ons op kwalitatieve en duurzame resultaten. 

USE IT

Voor een vast bedrag per maand biedt Enshore ondersteuning bij de dagelijkse werkzaamheden. Door middel van training, support en het actief voorkomen van incidenten creëren we een soepele gebruikerservaring voor AFAS. Hiermee zorgen we dat bedrijfsprocessen goed worden ingericht en het aantal incidenten verminderd.

 Vanaf € 1000,- per maand 

Altijd bereikbaar

 • 24/7 bereikbaar
 • Vaste contactpersoon
 • Actief oplossen van incidenten

CONTROL IT

Het updatebeheer van AFAS kost veel inspanning en tijd. Wij nemen dit voor u uit handen. Met het Enshore continuïteitsplan zorgen wij dat uw AFAS omgeving altijd veilig en actueel is, zonder dat u hiervan hinder ervaart.

Vanaf € 750,- per maand

Always up to date

 • Impact van updates automatisch getest
 • Optimale aansluiting van AFAS op bedrijfsprocessen.
 • Direct profijt nieuwe features

OPTIMIZE IT 

Altijd voorlopen op de concurrentie? Blijf kansen inventariseren en aanpakken om uw bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Met de mankracht en kennis van Enshore kunt u investeren in de meest kansrijke optimalisaties voor uw organisatie. 

Vaste prijs per procesverbetering

Flexible capacity

 • Schaalbare capaciteit voor projecten
 • Geen inwerktijd, loonverband en structurele verplichtingen.

Vragen? Stel ze direct

Kom direct in contact met een van onze
AFAS consultants.

  Ons team

  Ons AFAS team bestaat uit professionals met een gecombineerde kennis van business en technologie. Het team is getraind om outside the box denken en uw organisatie proactief te adviseren. Doordat we werken met professionals die verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen werkzaamheden, zorgen we voor continuïteit, weinig overhead en lage kosten. 

  Voor wie wij werken

  Enshore verzorgt bij meer dan 30 organisaties zowel nationaal als internationaal ERP-support. Dit zijn organisaties met een grootte tussen de 200 en 10.000 medewerkers. Onze klanten zijn actief in diverse markten waaronder transport en logistiek, farmacie, groothandel, discrete productie, gezondheidszorg (ziekenhuizen), financiële dienstverlening en publieke instituten (provincies, gemeenten, rijksoverheid).

  AFAS Benchmarktest

  Hoe goed benut u uw AFAS-software ten opzichte van andere organisaties?

  Is er met de implementatie van uw AFAS-omgeving meer impact beloofd? Of stagneert de digitale transformatie door een gebrek aan adoptie in de organisatie? Doe de Benchmarktest en ontdek in enkele minuten hoe u het doet ten opzichte van anderen!

  1. Maakt u gebruik van vaste krachten of consultants?

  Tip: Gartner’s Debbie Wilson zegt dat bedrijven zich moeten focussen op het vinden van externe specialisten en tegelijkertijd interne talenten voor ongeveer 5 jaar moeten trainen om zo de vraag naar Cloud ERP voor te blijven. Meer informatie leest u op: https://bit.ly/3q8sOq1

  Vaste krachten

  Consultants

  Beide

  2. Wat is de verhouding (in tijd) tussen de ondersteuning van medewerkers en het aantal optimalisaties/aanpassingen dat u doorvoert?

  Tip: Breng in kaart wat van toepassing is op uw situatie. Heeft u moeite met projectplanning, onrealistische verwachtingen, time-to-market druk, mindere kwaliteit van ontwikkelaars of het uitstellen van het oplossen van bugs? Meer weten over waarom tech debt (technische schuld) een indicator is voor de prestaties van uw systeem? https://bit.ly/388Fl6V

  Max 20% ondersteuning / minimaal 80 % optimalisaties

  Tussen de 20 – 40 % ondersteuning / 80 – 60 % optimalisaties

  Tussen de 40 – 60 % ondersteuning / 60 – 40 % optimalisaties

  Tussen de 60 – 100 % ondersteuning / 40 – 0 % optimalisaties

  3. Hoe lang duurt het voordat een nieuwe wens is gerealiseerd?

  Tip: Breng in kaart wat de bottleneck is / bottlenecks zijn. Betreft het onvoldoende capaciteit, onvoldoende kennis, onvoldoende flexibiliteit binnen uw teams, moeite met bijblijven van de laatste versies, continuïteitsproblemen of bijvoorbeeld kostenbesparingen?

  0-3 maanden

  3-6 maanden

  6-12 maanden

  Langer dan 12 maanden

  4. Welk deel van uw bedrijfsprocessen moet u nu noodgedwongen ondersteunen zonder de inzet van AFAS-software?

  Wij van Enshore reduceren dit graag voor u. Dit doen wij door uw ERP-inrichting in te richten en waar het niet past gebruiken wij low – code. Met verschillende technieken ontwikkelen wij slimme oplossingen die de werkprocessen binnen uw organisatie optimaliseren.

  0-20%

  20-40%

  40-100%

  Waar liggen voor u de kansen?

  In onderstaande tabel staan de resultaten van de quickscan.

  Results

  1. Maakt u gebruik van vaste krachten of consultants?

  Your answer: Vaste krachten

  Met vaste krachten loopt u het risico op hoog verloop en gedateerde kennis. Kennis en continuïteit zijn vaak onvoldoende snel voor handen om stappen te maken. Verandering duurt lang en de volle potentie van bedrijfsprocessen blijft onbenut.

  Your answer: Consultants

  Met consultants maakt u vaak onnodig hoge kosten en is er een lage mate van betrokkenheid. Er kunnen problemen zijn met het langdurig binden van high potentials en het innovatief te blijven.

  Your answer: Beide

  Met vaste krachten loopt u het risico op hoog verloop en gedateerde kennis. Kennis en continuïteit zijn vaak onvoldoende snel voor handen om stappen te maken. Verandering duurt lang en de volle potentie van bedrijfsprocessen blijft onbenut.

  Met consultants maakt u vaak onnodig hoge kosten en is er een lage mate van betrokkenheid. Er kunnen problemen zijn met het langdurig binden van high potentials en het innovatief te blijven.

  2. Wat is de verhouding (in tijd) tussen de ondersteuning van medewerkers en het aantal optimalisaties/aanpassingen dat u doorvoert?

  Your answer: Max 20% ondersteuning / minimaal 80 % optimalisaties

  Uw situatie is ideaal. U heeft genoeg ruimte voor innovatie en heeft genoeg kracht om incidenten en verstoringen op te lossen.

  Your answer: Tussen de 20 – 40 % ondersteuning / 80 – 60 % optimalisaties

  Uw situatie is gemiddeld. Idealiter zit u op maximaal 20% ondersteuning, maar in de praktijk blijken de meeste bedrijven en organisaties tussen de 25 en 40% te zitten. Wij adviseren ieder bedrijf dat boven de 25% ondersteuning zit, om actie te ondernemen.

  Your answer: Tussen de 40 – 60 % ondersteuning / 60 – 40 % optimalisaties

  Het is aan te raden om actie te ondernemen. Er is in uw huidige situatie te weinig ruimte voor optimalisaties.

  Your answer: Tussen de 60 – 100 % ondersteuning / 40 – 0 % optimalisaties

  Het is aan te raden om actie te ondernemen. Er is in uw huidige situatie te weinig ruimte voor optimalisaties.

  3. Hoe lang duurt het voordat een nieuwe wens is gerealiseerd?

  Your answer: 0-3 maanden

  Heel goed. De doorlooptijd gaat vlot, wat betekent dat u voldoende capaciteit en kennis heeft om nieuwe wensen in uw AFAS-omgeving te realiseren.

  Your answer: 3-6 maanden

  Voldoende. Idealiter zou u binnen drie maanden een nieuwe wens gerealiseerd hebben, maar dit gaat alsnog vlot.

  Your answer: 6-12 maanden

  Standaard. De doorlooptijd van een nieuwe wens is gemiddeld. Hier kunnen stappen in gezet worden.

  Your answer: Langer dan 12 maanden

  Onvoldoende. Dit is aan de lange kant. Het is aan te raden om de doorlooptijd te verhogen om innovatief te blijven.

  4. Welk deel van uw bedrijfsprocessen moet u nu noodgedwongen ondersteunen zonder de inzet van AFAS-software?

  Your answer: 0-20%

  Hoge mate van het gebruik van standaard software. U loopt hierin voor.

  Your answer: 20-40%

  Normaal. Actief bewaken dat dit percentage niet oploopt met soms voor de hand liggende keuzes.

  Your answer: 40-100%

  Zorgelijk. Actief beleid hierop lijkt noodzakelijk om een toekomstbestendig applicatielandschap te houden in de huidige wereld.

  Wilt u meer weten over uw specifieke situatie? 

  Wij helpen u graag verder. Kom in contact met één van onze AFAS-specialisten.

   This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

   Video’s