Enshore stelt voor: Rients van Blanken

Background

Naam: Rients van Blanken
Rol: Security Consultant
Project: ISO27001 implementaties en security advies

Ik ben Rients van Blanken en werk nu al 2,5 jaar bij Enshore, waarvan 1 jaar als security consultant. Mijn doel binnen de IT is om mensen bewust te maken van informatiebeveiligingsrisico’s en om informatie beter te beveiligen. 

Om bedrijven veiliger te maken help ik ze bij het op orde krijgen van hun processen, procedures en beleid. Op deze manier probeer ik samen met hun duidelijkheid te creëren over hoe ze om moeten gaan met informatie. Een van de belangrijkste pijlers om meer grip te krijgen op informatiebeveiliging, is het verkrijgen van inzicht in welke informatie een bedrijf heeft en hoe deze geclassificeerd moet worden. Zo hoeft een mailtje over de aankomende nieuwjaarsborrel minder zwaar beveiligd te worden dan NAW-gegevens van medewerkers.

Bedrijven begrijpen vaak het nut en de noodzaak van het verbeteren van hun informatiebeveiliging, maar missen de specialistische kennis en het overzicht om te begrijpen wat er moet gebeuren en waar te beginnen. Om deze reden zet ik mezelf graag in om bedrijven te helpen bij deze vraagstukken en bij het scheppen van duidelijkheid omtrent informatiebeveiliging. Een van de onderwerpen die hierbij hoort is de ISO27001 norm, nieuwsgierig? Je leest meer in onderstaand artikel!

Meer over ISO27001