Beginnen aan een nieuw avontuur als trainee!

Background

Enshore ERP en Enshore Security zijn weer een teamlid rijker! Eelke miste als fysiotherapeut de mogelijkheid om een totale oplossing te bieden, met zijn passie voor IT maakte hij de switch naar ERP. Wendy’s aandacht voor informatiebeveiliging groeide tijdens haar studie hbo-ICT, daarom koos zij voor het Security Consultant traineeship. In dit artikel vertellen ze waarom zij voor Enshore kozen en over hun ervaring tot nu toe. 

Eelke – trainee ERP

Wat heb je gedaan voordat je bij Enshore kwam werken? 

Ik heb fysiotherapie gestudeerd aan de Hanze en daarna twee jaar gewerkt als fysiotherapeut. Maar ik heb altijd al een grote affiniteit gehad met computers en IT. Ik hou van puzzelen en mij vastbijten in problemen, daarom past het ERP-traineeship goed bij mij. Als fysiotherapeut miste ik de mogelijkheid om een totale oplossing te bieden; het vereiste altijd de medewerking en motivatie van de patiënten. In de wereld van IT kan ik bijdragen aan het vinden van complete oplossingen, en zelfs als ik alleen niet direct een oplossing heb, kan ik altijd rekenen op de expertise van collega’s. 

Waarom koos je voor het ERP-traineeship bij Enshore? 

Aangezien ik geen achtergrond heb in IT, was ik op zoek naar een traineeship. Ik kende al enkele collega’s bij Enshore en ik heb positieve ervaringen van hen gehoord. Bij Enshore is er sprake van een platte organisatiestructuur, waarbij iedereen op gelijk niveau staat. Dit sprak mij heel erg aan. Bovendien wordt er veel nadruk gelegd op persoonlijke ontwikkeling en investeringen in het personeel, wat ik erg belangrijk vind.  

Hoe heb je het traineeship ervaren en hoe ziet jouw huidige rol eruit? 

Het traineeship was goed gestructureerd met een logische opbouw. De trainingen sloten naadloos op elkaar aan en waren zeer interactief. Je duikt meteen de systemen in, wat ervoor zorgt dat je snel leert. Bovendien vond ik het erg leuk dat elke training door een andere collega werd gegeven. Op deze manier kon ik snel kennismaken met mijn collega’s en hun expertisegebieden leren kennen, waardoor ik wist bij wie ik later terecht zou kunnen met specifieke vragen. 

Na het traineeship ben ik verantwoordelijk voor het systeembeheer van klanten. Mijn taken variëren van het beheren van eenvoudige zaken in het ERP-systeem zoals personeelscontracten tot het onderhouden van het magazijn en het beheren van printers. Ons team zorgt ervoor dat al deze aspecten soepel verlopen en worden gestroomlijnd. 

Hoe vind je het tot nu toe bij Enshore?  

Enshore doet echt wat ze je beloven, het is dus alles wat ik ervan had verwacht.  Enshore geeft je meteen het gevoel van vertrouwen, ook al werk je er nog maar net. Zo mag je je eigen dag indelen en mag je ook thuis werken. Ik vind de werkzaamheden erg leuk, ik ben elke dag lekker aan het puzzelen. Daarnaast is het contact met collega’s heel makkelijk te leggen. Er is om de dag een dagstart, dit maakt de drempel heel erg laag om vragen tet stellen. 

Wendy – Trainee security consultant  

Wat heb je gedaan voordat je bij Enshore Security kwam werken? 

Ik kom net uit de studiebanken en heb hbo-ICT gestudeerd voordat ik begon als trainee security consultant. Ik ben eigenlijk altijd al geïnteresseerd geweest in computers. Tijdens mijn studie kwam ik erachter dat software development niet helemaal mijn ding was en heb ik ervoor gekozen om de security & networking kant op te gaan. Ik vind het leuk om bezig te zijn met security en te onderzoeken hoe je iets op de beste manier kunt beveiligen. Het is een wereld die zich altijd blijft ontwikkelen en daarom moet je altijd blijven leren. 

Waarom koos je voor Enshore Security? 

Omdat ik net van mijn studie kwam en geen werkervaring had, was ik op zoek naar een traineeship. Ik zocht naar een baan waar ik kon werken en tegelijkertijd kon blijven leren. Tijdens mijn studie deed ik de minor Privacy Management en dit vond ik erg interessant. Ik heb de technische kennis wel, maar ik vind het schrijven van beleid het leukste om te doen. Dat kwam terug in deze vacature en trok mij erg aan. 

Hoe ziet jouw huidige rol binnen Enshore Security eruit?  

Op dit moment ben ik nog veel aan het leren van collega’s. Ik mag veel meekijken met hun werkzaamheden en helpen bij het adviseren van klanten en ervoor zorgen dat een organisatie voldoet aan de normkaders zoals ISO 27001. Tijdens mijn traineeship hadden mijn collega’s een casus bedacht, waarbij ik bij een organisatie een normenkader moest implementeren. Dit was erg interessant en zorgde ervoor dat je meteen in de werkzaamheden dook. Ik vond het erg fijn dat ik in ieder geval over de eerste periode van mijn nieuwe baan een duidelijk beeld had. Na het traineeship mocht ik al snel mee naar klanten, zo kon ik veel leren en zelf uitproberen. 

Hoe ervaar je het tot nu toe bij Enshore Security?  

Ik zit helemaal op mijn plek. Het is een fijn bedrijf met leuke mensen. Je kunt op iedereen afstappen en iedereen denkt met je mee en wil je helpen. Ook vind ik het erg leuk dat het een jong team is met mensen met verschillende achtergronden. Daardoor is er geen hiërarchie en is er veel ruimte voor eigen interpretatie. De verschillende achtergronden zorgen er ook voor dat collega’s elkaar goed kunnen aanvullen. Daarnaast vind ik de werkzaamheden erg leuk, als Security Consultant heb je veel contact met klanten en kun je binnenkijken bij verschillende bedrijven, wat erg leerzaam is wanneer je nieuw in het werkveld bent. 

Ben je enthousiast geworden door de verhalen van Eelke en Wendy? Bekijk onze vacaturepagina. Wie weet staat er een vacature voor jou tussen! 

Vacatures