De eerste zes maanden als ERP-Consultant

Background

Onze collega Stephanie blikt in deze blog terug op haar Traineeship tot ERP-Consultant. Hierin vertelt Stephanie hoe zij bij Enshore terecht is gekomen en neemt ze jou mee in haar beleving van Enshore, het Traineeship, en haar dagelijkse werkzaamheden!

Tijd voor Enshore

De afgelopen tien jaar heb ik bij de overheid gewerkt en ik merkte dat ik hier niet meer op mijn plek zat. Ik heb altijd al interesse gehad in IT maar had hier geen opleiding of werkervaring in. Daardoor dacht ik dat ik niet meteen aan de slag zou kunnen met een baan in de IT en solliciteerde ik hier ook niet op. In mijn vrije tijd bouwde ik websites en deed ik een cursus webdesign en programmeren.

Solliciteren bij Enshore

Ik was bezig met het kijken naar een nieuwe IT cursus toen ik ook begon met het zoeken naar een andere baan. Ik kwam de vacature van Enshore tegen voor het traineeship tot ERP-Consultant en zag dat er voor het traineeship geen harde voorwaarden waren op het gebied van een bepaalde IT opleiding of ervaring. Nadat ik Enshore een bericht stuurde heb ik een videogesprek gehad met Nathalie en dit voelde al gelijk goed. Wat me aansprak bij het solliciteren, is dat Enshore kijkt naar mij als persoon, in plaats van alleen naar mijn CV. Het sollicitatieproces voelde voor mij ook veel persoonlijker dan het solliciteren bij andere bedrijven.

“Enshore kijkt naar mij als persoon, in plaats van alleen naar mijn CV.”

Traineeship

Ik ben nu zes maanden bezig met het traineeship ERP-Consultant en ik ben nog steeds heel erg blij met deze keuze! Het traineeship is voor mij een perfecte match tussen leren en werken. Bij Enshore krijg ik veel eigen verantwoordelijkheid en leer ik door te doen, dat past goed bij mij. Ik krijg veel vrijheid in hoe ik mijn uren en mijn werk invul. Ik ben vaak thuis aan het werk, maar ben ook regelmatig te vinden op ons nieuwe kantoor.

ERP-consultant bij Enshore

Als Oracle consultant werk ik in een bestaand systeem waarin er veel gepersonaliseerd en aangepast kan worden. Ik los niet alleen incidenten op, maar kijk ook naar wensen en behoeften van gebruikers om dagelijkse werkzaamheden zo goed mogelijk te faciliteren. Omdat er zoveel maatwerk mogelijk is bij Oracle, zijn er niet veel standaard oplossingen waar je je aan vast kunt houden tijdens het werk. Ik maak vaak gebruik van de kennis van mijn collega’s en we kunnen elkaars notities inzien. Wat ik fijn vind aan mijn collega’s bij Enshore is dat niemand op elkaar neerkijkt en dat we elkaar verder helpen. Hierdoor is er een erg fijne werksfeer!

Geïnteresseerd geworden in een functie als ERP-consultant bij Enshore? Neem dan een kijkje op de vacature pagina! 

Vacature Traineeship ERP-consultant