Ons nieuwe huis

Background

Toen ik voor het eerst door ons nieuwe pand liep was ik in shock. In de meest positieve zin van het woord dan. De sfeer, de lichtinval, het lijnenspel dat gecreëerd wordt door de oude houten balken. “Ja, het is wel een mooi plekkie”, zoals Jeroen zei, bleek nogal een understatement te zijn. Het plan om van een oud woonhuis een kantoor te maken leek ambitieus, maar zodra je de ruimte binnenstapt snap je waarom. Dit is ons tweede thuis, in plaats van een kantoor. Ik vond het hoog tijd om Jeroen en Aschwin, ondanks hun bescheidenheid, naar voren te schuiven om wat te vertellen over hun visie op ons nieuwe huis. Ik trof beide mannen in de keuken en vroeg ze naar hun zoektocht.

Jeroen: “Eigenlijk waren we al langere tijd op zoek naar een manier om het comfort en de sfeer van thuis op kantoor te introduceren, maar dit leek geen gemakkelijke opgave. Toen we twee jaar geleden te maken kregen met COVID-19, kreeg dit onderwerp nog meer relevantie. In plaats van een nieuw pand ergens laten bouwen, wilden wij het anders doen. Onze wens was niet om huiselijke elementen aan een kantooromgeving toe te voegen, maar een aantal kantoor-elementen in een woonhuis terug laten komen.”

Aschwin: “En zo startte de zoektocht. We hebben een aantal panden bezocht voor we dit gevonden hadden. Dit was het perfecte pand om het gemak van wonen/werken maximaal te combineren. Daarnaast is de ligging ook nog eens perfect: in de stad Groningen, waarbij je bij het oversteken van de weg officieel gezien Drenthe in loopt, de natuur in. Ideaal voor onze middagpauzes of om al wandelend te vergaderen. Dit wordt de plek waar we echt samen kunnen komen, voor werk, maar ook om samen te sporten bijvoorbeeld of om in de zomer te barbecueën in onze tuin.”

Jeroen: “Dit past zo veel beter bij ons. Dit is een plek die past bij onze cultuur, waar ruimte is voor creativiteit en ontspanning, zowel in het huis als buiten. En daarnaast kunnen we hier werken aan een duurzame toekomst. We hebben als ultiem doel gesteld om eind 2022 volledig energieneutraal te zijn.”