Trainee in coronatijd

Background

Waarom heb je gekozen voor het ERP-traineeship bij Enshore? 

Gerard: “De blogs op de website spraken me erg aan. Daarnaast leer je veel nieuwe dingen in een traineeship en kan je echt groeien binnen een organisatie.”  

Jaco: “De functie ERP-consultant is een goede combinatie van mijn bedrijfskundige achtergrond en mijn interesse voor IT. Met cijfers en data werken vind ik leuk en als ERP-consultant kan je diep in de data duiken. Ook is Enshore een klein bedrijf waardoor iedere collega veel vrijheid heeft.” 

Terence: “Het nadenken over het verbeteren van bedrijfsprocessen sprak mij aan. Ook was ik op zoek naar een organisatie met collega’s die je energie geven en dezelfde humor hebben. Bij deze kan ik bevestigen dat ik dat heb gevonden!” 

Hoe was het om in een periode van thuiswerken te starten in een nieuwe functie? 

Jaco: “Ik ben in de zomer gestart bij Enshore toen de maatregelen wat soepeler waren. Daardoor heb ik met een groot deel van de collega’s kunnen kennismaken op kantoor. Ik werk ook wel met collega’s die ik nog nooit in het echt heb gezien. Dat is jammer, maar het belemmert het leertraject niet. Collega’s zijn via Teams makkelijk te bereiken en helpen je altijd als je er even niet uitkomt!” 

Gerard: “Ik heb lang niet iedereen op kantoor kunnen ontmoeten, maar gelukkig kan je inderdaad via Teams iedereen bereiken die je nodig hebt.” 

Terence: “Het was voor mij wel echt wennen. Het statische van Teams maakt dat je collega’s minder snel benadert voor hulp, maar toch blijkt dat iedereen voor elkaar klaarstaat. Ik sta er versteld van hoe goed het traineeship tot nu toe is gegaan.” 

Jaco: “Qua efficiëntie en effectiviteit zit er voor mij niet veel verschil tussen het online communiceren en het contact op kantoor. Alleen collega’s waar je niet direct mee te maken hebt spreek je veel minder snel dan op kantoor.” 

Gerard: “Enshore organiseert wel veel activiteiten buiten het werk om, waardoor je even in een andere sfeer met elkaar kan praten. Iedereen is erg open en behulpzaam en ik had meteen het gevoel dat ik echt bij de groep hoorde. Tijdens informele bijeenkomsten wordt er ook veel gelachen en is het heel gezellig.” 

Jaco: “In Teams is er ook altijd wat te lezen op de minder serieuze kanalen. Enshore heeft de sfeer van een klein bedrijf waar iedereen elkaar kent en dat bevalt goed.” 

Terence: “Ik moet soms echt lachen om opmerkingen in de verschillende Teams-kanalen. Hierdoor kom je er ook achter dat je bijvoorbeeld dezelfde muzieksmaak hebt of dezelfde games leuk vindt.” 

Hoe hebben jullie de inwerkperiode ervaren? 

Jaco: “De verwachtingen die ik had zijn allemaal uitgekomen. Het werk bevalt goed en je krijgt veel keuzevrijheid, er zijn veel kanten die ik op mag gaan binnen Enshore. Bovendien is er binnen Enshore veel kennis waarvan je als trainee kan leren, dus mijn inwerkperiode is erg goed bevallen.” 

Terence: “Er komt echt heel veel op je af. Ik vond het wel lastig om meerdere facetten van ERP te bevatten in een hele korte tijd. Ook wordt er veel zelfstandigheid van je verwacht. Je moet buiten je comfortzone kunnen treden en van het proces genieten wil je er een succes van maken.” 

Gerard: “De inwerkperiode was erg leuk! Er komt veel informatie op je af en je moet goed doorwerken, maar iedereen is behulpzaam en je kan alles vragen. Je leert snel en kan ook al snel meedraaien in een klantteam.” 

Kunnen jullie iets vertellen over waar jullie nu aan werken? 

Jaco: “Ik ben nu onder andere betrokken bij het ontwikkelen van een testtool. Wanneer dit ingericht is bij klanten is het upgraden van systemen niet meer zo tijdsintensief. Verder krijg ik wekelijks nieuwe opdrachten waarbij ik systemen waar veel mensen dagelijks mee werken kan verbeteren. Daarnaast ben ik betrokken bij het beheren van applicaties bij twee partijen. Naast het leren van allerlei bedrijfsprocessen, zie ik ook veel vooruitgang in de tijd die ik besteed aan het oplossen van incidenten. Dit zorgt voor uitdaging om incidenten steeds sneller op te lossen!” 

Gerard: “Ik werk momenteel voor twee klanten. Bij de ene klant los ik problemen op die ontstaan in Oracle. Dat is erg afwisselend. Je ontdekt steeds nieuwe modules en zo bouw je veel kennis op. Daarnaast bel ik regelmatig met medewerkers om ze dingen uit te leggen. Bij een andere klant beheer ik een applicatie die is gemaakt in E-Con, een softwarepakket dat aansluit op Microsoft Dynamics. Ik heb daarvoor een cursus gevolgd. Bij Enshore is daar ook ruimte voor en word je aangemoedigd om cursussen te doen.” 

Terence: “Momenteel ben ik voor een klant bezig om een relatieportaal vorm te geven in APEX. Het doel hiervan is het makkelijk maken van het invoeren van relaties. Ik was positief verrast dat ik vroeg in mijn traineeship zoveel vertrouwen heb gekregen om hier in zekere mate het voortouw in te nemen. Het leukste aan dit project vind ik het contact en de leermomenten met de senior consultants.” 
 

Hebben jullie een tip voor mensen die erover denken om te solliciteren voor het traineeship bij Enshore? 

Gerard: “Doen! Het is echt een fijne plek om te werken en de sfeer is heel goed. Er zijn veel bedrijven die beweren dat je zelf mag weten waar je aan wil werken en welke kennis je op wil doen, maar Enshore is voor mij het eerste bedrijf dat dit actief aanmoedigt en echt nakomt.” 

Jaco: “Als je het ook altijd leuk vond om te prutsen met Excel, dan zou een functie als ERP-consultant jou ook goed kunnen bevallen. Maar als ERP-consultant hoef je niet met je neus in de data te zitten. Het is vrij breed en binnen Enshore krijg je veel keuzevrijheid.” 

Terence: “Bij twijfel gewoon doen!” 

Enthousiast geworden over het traineeship Finance/ERP-consultant? De vacature vind je hier: Traineeship Finance/ERP-consultant • Enshore