Van afstudeerstagiair tot ERP-Trainee

Background

Maak kennis met Marco, de nieuwste toevoeging aan ons team van ERP-consultants! Van afstudeerstagiair tot ERP-trainee, Marco vertelt zijn verhaal over waarom hij voor Enshore heeft gekozen.

Mijn ervaring als stagiair

Ongeveer zes maanden geleden begon ik als afstudeerder bij Enshore. Tijdens mijn afstudeeronderzoek heb ik mij gericht op de financiële periodeafsluiting, de drukte die dit met zich meebrengt en hoe hiermee om te gaan. Ik heb hiervoor met veel collega’s gesproken en veel inzicht gekregen in het gebruik van een ERP-systeem en de verschillende bedrijfsprocessen, vooral op financieel gebied. Dit was voor mij erg interessant, omdat dit vanuit mijn financiële en bedrijfskundige achtergrond bekend terrein is.

De complexiteit van een ERP-systeem sprak me direct aan en mijn enthousiasme voor Enshore werd alleen maar groter. Vanaf dag één werd ik goed ontvangen en voelde ik me meteen thuis. Ik heb mijn stage als zeer aangenaam ervaren omdat ik veel vrijheid kreeg om zelfstandig aan de slag te gaan en er altijd iemand beschikbaar was om te helpen als dat nodig was.

Bij Enshore heerst een open cultuur waarbij de werknemer op de eerste plaats komt. Dit maakte het voor mij een aantrekkelijk bedrijf om voor te werken. Tijdens mijn stage zag ik veel mogelijkheden en uitdagingen in de complexiteit van een ERP-systeem. Toen mij aan het einde van mijn stage werd gevraagd of ik wilde doorgaan en het traineeship voor ERP-consultant wilde doen, twijfelde ik niet en greep ik de kans met beide handen aan.

Kort over het traineeship

Het traineeship begint met een drie weken durende training die je voorbereidt om aan de slag te gaan als ERP-consultant. Tijdens deze training krijg je veel informatie en opdrachten om in relatief korte tijd zoveel mogelijk te leren. De training wordt op een laagdrempelige manier gegeven door de consultants zelf, zodat het goed te begrijpen is en je een goed beeld krijgt van de inhoud van de werkzaamheden.

Op dit moment sta ik op het punt om te beginnen als ERP-consultant en ik kijk uit naar de uitdagingen die op mijn pad zullen komen. Ik ben erg enthousiast over de komende tijd en wat deze mij zal brengen!

Ben jij enthousiast geworden van Marco zijn verhaal? Kijk dan eens op onze vacaturepagina en wie weet zien wij jou binnenkort bij ons op kantoor!

Vacatures