Van bioloog naar consultant: bij Enshore kan het!

Background

Ruim acht maanden geleden ging Koen een nieuw avontuur aan. Na zijn studie Biologie besloot hij het over een totaal andere boeg te gooien door een traineeship tot Oracle EBS Consultant te gaan volgen bij Enshore. Onlangs rondde hij zijn traineeship af en daar zijn wij maar wat trots op! Via deze weg willen wij graag zijn verhaal met jullie delen.

Voor veel studenten is het ongetwijfeld herkenbaar, de twijfel of je wel de juiste studiekeuze hebt gemaakt. Zo ook bij Koen. Gedurende het vierde jaar van zijn opleiding Biologie begon Koen langzamerhand de motivatie voor zijn studie te verliezen. Waar hij in zijn eerste jaar met veel energie aan zijn studie startte, begon er toch iets te knagen. Steeds vaker stelde hij zichzelf de vraag: “Maar wat wil ik dan? Inmiddels ben ik al veel te ver om te stoppen met mijn opleiding”. Koen besloot om zich na het afronden van zijn studie breder te gaan oriënteren op zijn toekomst.

Maar hoe kom je via Biologie in aanraking met IT? “Vanuit mijn passie voor gamen was ik in mijn vrije tijd altijd al bezig met het samenstellen van modpacks in onder andere Minecraft. Ik vind het leuk om creatief te puzzelen en games te verbeteren of leuker te maken.” In de zomer na het afronden van zijn studie raakte Koen steeds meer geïnteresseerd in IT en startte hij met gratis online Java en Python cursussen. Iets wat hij zelf omschrijft als cursussen die enkel een basisindruk van de software geven. Tot hij een telefoontje ontving van zijn goede vriend Rick, die inmiddels al bijna anderhalf jaar bij Enshore werkte, of het traineeship van Enshore iets voor hem zou zijn. “Toen Rick mij belde wist hij al dat ik bovengemiddelde interesse had in IT. Sindsdien is het allemaal heel snel gegaan. Ondanks dat ik totaal geen ervaring had in de IT, was ik twee weken later werkzaam bij Enshore.”.

Voor Koen zijn de afgelopen acht maanden razendsnel voorbijgegaan: “Ik heb de afgelopen periode ontzettend veel geleerd en de tijd is echt voorbijgevlogen. Inmiddels ben ik een volwaardig EBS-consultant.”. Koen ondersteunt momenteel succesvol een vaste groep klanten bij het technisch beheer van Oracle EBS. “Het fijnste aan werken bij Enshore vind ik de vrijheid die je krijgt om de lesstof aan te leren en casussen op te lossen. Iedere collega helpt je hier graag bij. Persoonlijk had ik van tevoren niet verwacht dat er zoveel sociale mensen bij een IT-bedrijf werken.”

Zijn traineeship is voor hem hét opstapje geweest om van zijn passie, zijn werk te maken.  Zijn enthousiasme heeft er zelfs voor gezorgd dat hij zijn vrienden heeft aangestoken met het Enshore-virus, waardoor er dankzij Koen weer een nieuw talent bij Enshore aan de slag is gegaan.

Er zijn ontzettend veel studenten of werkenden die in een soortgelijke situatie als Koen zitten. Enshore geeft talenten met een passie voor IT de kans om zich door te ontwikkelen tot een IT-professional. B Ben jij ook op zoek naar een uitdagende functie binnen de IT, én beschik jij over een bovengemiddelde liefde voor IT, maar heb je weinig tot geen aantoonbare ervaring? Schroom dan niet om contact met ons te zoeken. Wij staan open voor nieuwe avonturen en wie weet word jij ons volgende succesverhaal!