Van trainee tot genie

Background

Tom begon in april 2019 aan zijn traineeship Finance/ERP-consultant bij Enshore. Hoe hij bij Enshore terechtkwam? Niet per se de meest logische route. Tom haalde zijn bachelor Geneeskunde in Maastricht en had altijd al interesse in de technologie. “Tijdens een college over een MRI-scan vertelde ik bijvoorbeeld aan mijn mede-studenten hoe de MRI-scan technisch in elkaar zat, maar dat was eigenlijk totaal niet relevant voor het tentamen”. Tijdens zijn master kwam Tom erachter dat Geneeskunde toch echt niet het vakgebied was waar hij passie voor had. Via collega Koen, die hij al kende vanaf de middelbare school, kwam hij bij Enshore terecht. Met zijn passie voor technologie begon hij vol enthousiasme aan het traineeship. Een switch, maar Tom heeft zijn draai binnen Enshore uiteindelijk helemaal gevonden.  

“Ik begon vooral met opdrachten bij klanten van Enshore in de ziekenhuiswereld”. Een logische stap, want daar had Tom natuurlijk al ervaring. Na een aantal projecten als functioneel consultant gedraaid te hebben, wilde hij graag ook ontdekken of meer technische klussen hem zouden liggen. Tom haakte aan in een project waarin een verhuur-applicatie werd gebouwd in APEX. Tom had nog geen ervaring in APEX, maar hij maakte het zich eigen aan de hand van voorbeelden. Learning by doing, en door de structuur te begrijpen, leerde hij ook zelf in APEX dingen te ontwikkelen. Van het oplossen van kleine problemen binnen de applicatie, draaide Tom uiteindelijk mee als volwaardig lid in het ontwikkelteam. “Uiteindelijk had ik eigenaarschap over een onderdeel van de applicatie. In oktober gingen we live. Wanneer er zich nu incidenten voordoen in het stuk dat ik ontwikkeld heb, ben ik ook volledig verantwoordelijk om het op te lossen!”  

Waar het in het begin nog zijn draai vinden was, voelt hij zich momenteel als een vis in het water bij Enshore. Ondanks dat hij veel technische klussen doet, is er nog veel klantcontact. “Daar was ik van tevoren nog wel een beetje huiverig voor; dat ik echt voornamelijk in code zou zitten, maar dat is totaal niet zo. Het is juist veel schakelen, adviseren en presenteren.”  

Het puzzelen vindt Tom toch wel één van de leukste dingen in zijn werkzaamheden. Naast technische klussen, houdt Tom zich voor Enshore bezig met upgradeprojecten. Meerdere balletjes hooghouden, dat is het zeker, maar de diversiteit en uitdagingen in de verschillende projecten spreken Tom erg aan. “Ik heb laatst voor een aanbesteding van een internationale klant een presentatie mogen geven over het verhuurapplicatie-project. Dat ik hieraan mijn bijdrage heb mogen leveren én dat ik mede door mijn presentatie uiteindelijk ook voor deze internationale klant mag werken, is ontzettend gaaf!” 

Als afsluiter vroegen we Tom wat zijn ultieme tip is voor mensen die starten met het traineeship Finance/ERP-consultant bij Enshore:  “Sta open voor alle verschillende taken die op je af komen en kijk waar je het meeste energie uit krijgt. Het mooie is dat je zelf je expertise bepaalt!”