Zet jouw ervaring in IT of skills uit een ander vak in als consultant!  

Background

Voor Tom en Clarisse zitten de eerste 4 weken van hun nieuwe baan erop! Na 3 weken vol trainingen beginnen ze langzaamaan aan hun werk als ERP-Consultant. Beide hebben ze een Master Change Management op zak en waren ze op zoek naar een uitdaging in de IT. Die vonden ze in het ERP-traineeship. Hoe dat eruitzag en hoe ze dat tot nu toe vinden? Dat lees je in deze blogpost! 

Tom – ERP trainee  

De afgelopen 5 jaar werkte ik bij VodafoneZiggo, waar ik voornamelijk bezig was met de backoffice en het oplossen van errors aan de gebruikerskant. Nadat ik deze zomer was afgestudeerd van de master Change Management ging ik op zoek naar een nieuwe uitdaging in een kleinere organisatie waarin hiërarchie een minder grote rol speelt.  

Ik kende Allard, ERP-Consultant bij Enshore, van mijn vorige baan en hij wees mij op het ERP-traineeship. In een vrijblijvend gesprek kwam ik in contact met Hans. Hierin merkte ik dat Enshore een nuchtere, behulpzame en vriendelijke club is. Dat was de reden dat ik dacht: ‘Dit is een goede match!’. Deze kenmerken en de combinatie van mijn affiniteit met IT maakten dat ik voor Enshore heb gekozen. 

De eerste drie weken van het traineeship gaven een erg goed beeld van de organisatie en de collega’s. Het is een breed en complex vakgebied en dat is in drie weken niet allemaal uit te leggen. Je werk hangt namelijk af per situatie, klant en zijn probleem/behoefte. Maar ze hebben een heel goed beeld gegeven van wat Enshore doet en daarna ga je echt leren door aan de slag te gaan. 

Op dit moment ben ik de systemen aan het leren kennen en krijg ik te maken met minder complexe opdrachten om op te lossen. Op een gegeven moment worden de tickets steeds ingewikkelder, hoe snel dit gaat kun je zelf bepalen en hangt van je eigen leercurve af. Pak je snel dingen op? Dan worden de tickets ook eerder ingewikkelder, maar heb je meer tijd nodig dan krijg je die ook.  

Na de eerste maand zit ik goed op mijn plek bij Enshore. Teamgenoten geven duidelijk aan dat ze beschikbaar zijn voor vragen en nemen zelf ook het initiatief om te peilen of alles goed gaat. Bij Enshore kan iedereen zichzelf zijn en er werken veel sociale types. Dat merk je aan de onderonsjes op kantoor, de praatjes en de gezamenlijke wandelingen. Het zijn kleine dingetjes waaraan je merkt dat er een hele sociale cultuur heerst. 

Clarisse – ERP trainee  

Before joining Enshore, I worked in sales for two and a half years for the French and Belgian markets. I really liked my role in sales, but I needed a role more in line with my Masters in Change Management. I started looking for opportunities to develop concrete technical skills that I could combine with the analytical and soft skills I had acquired in sales. As digital transformation is an important part of change management, it made perfect sense for me to move into IT and work as a consultant. 

Enshore has a great corporate culture and a young, free-spirited mindset. It offers many opportunities to grow and learn fast, which is what people of my generation are looking for. In terms of learning, the traineeship was very well structured and complete. Every day was devoted to acquiring new knowledge accompanied by different colleagues; there was always someone willing to help and share their experience. I really appreciated that the training was given by future teammates, which not only highlighted their expertise, but also helped to create bonds and a team spirit. Indeed, the essence of the training lies in the collective sharing of support and knowledge. 

In the very first week after the traineeship, I started working with the customer on IT issues. Every day I discover new tasks, different difficulty levels and keep learning new technical and functional skills. I’m delighted that in such a short space of time, Enshore has put its trust in me and given me responsibility. 

Ben je enthousiast geworden door de verhalen van Tom en Clarisse? Bekijk onze vacaturepagina. Wie weet staat er een vacature tussen die bij jou past!  

Vacatures