E-Facturatie

line-1
The opportunity

The opportunity

Vanuit een overheidsinstantie is de vraag naar voren gekomen om een portaal te realiseren waarin facturen elektronisch verzonden en ontvangen kunnen worden. Bij deze organisatie worden veel facturen via de post of per e-mail verzonden en ontvangen. Toch heeft de Europese Unie, om verdere digitalisering te realiseren, het sinds april 2019 verplicht gesteld voor overheidsinstanties om facturen in Europees format te kunnen ontvangen en versturen. Deze verplichting geldt voor alle overheden en aanbestedingsorganisaties en wordt ook wel E-facturatie genoemd.

line-2

The challenge

In de huidige markt bieden aanbieders verschillende onnodig dure softwarepakketten aan om organisaties te ondersteunen aan de nieuwe verplichting. De opdrachtgever had de wens voor een eenvoudige oplossing, waarin voldaan wordt aan de wettelijke eisen tegen een betaalbare prijs. Onze ontwikkelaars zijn hiermee aan de slag gegaan, met als resultaat Enshore E-Facturatie.

The challenge
line-3
Our solution

Our solution

Om aan de vraag tegemoet te komen is er een applicatie ontwikkeld die het mogelijk maakt om veilig in- en uitgaande facturen te versturen. De applicatie deelt de facturen veilig in een UBL-formaat via het PEPPOL-netwerk. Hiermee verstuurt u zorgeloos e-facturen via Simpler Invoicing. Het voordeel van dit systeem is dat het foutenpercentage binnen facturen wordt verlaagd. Ook vanuit ecologisch oogpunt biedt E-facturatie de mogelijkheid om uw organisatie groener te maken.

line-4
Copy link
Powered by Social Snap